Grey Goose na Festiwalu Filmowym w Toronto


Grey Goose na Festiwalu Filmowym w Toronto
2012-08-29
Już 6 września rozpocznie się Międzynarodowy Festiwal Filmowy w Toronto. Trwające dziesięć dni wydarzenie co roku gromadzi setki gwiazd, krytyków i dziennikarzy. Partnerem festiwalu jest marka francuskiej wódki Grey Goose.
 
Międzynarodowe święto kinematografii

Toronto International Film Festival, czyli Międzynarodowy Festiwal Filmowy w Toronto to jedna z największych oraz najstarszych imprez świata filmu. Wydarzenie organizowane jest regularnie od 1976 roku. Co ciekawe, impreza nie przybiera formy konkursu, lecz przeglądu – uczestnicy festiwalu mogą wybierać z bogatego programu pokazów filmowych. Co roku w Toronto prezentowanych jest około 350 produkcji z ponad 60 krajów świata. W festiwalowym programie znajdują się zarówno kasowe superprodukcje, jak i obrazy kina niszowego. Bogaty wachlarz gatunków i konwencji sprawia, że to właśnie podczas festiwalu w Toronto zauważyć można jakie trendy panują obecnie w kinematografii. Nic więc dziwnego, że na czerwonym dywanie Toronto International Film Festival pojawiają się liczne gwiazdy dużego ekranu, wybitni reżyserzy, krytycy i dziennikarze. W historii festiwalu pojawiło się również wiele polskich akcentów. Podczas ubiegłorocznej edycji wydarzenia obraz „W ciemności” Agnieszki Holland przyjęto owacjami na stojącą. Powody do świętowania mieli również Juliette Binoche, Agnieszka Grochowska oraz Andrzej Chyra – gwiazdy filmu „Sponsoring” w reżyserii Małgorzaty Szumowskiej, który zebrał bardzo dobre recenzje wśród zebranych w Toronto krytyków i widzów. 

Zabawa w stylu Grey Goose

Marka Grey Goose od lat zaangażowana jest w świat filmu oraz czynnie wspiera rozwój kinematografii. Najlepiej Smakująca Wódka na Świecie uczestniczy w wydarzeniach takich jak Oscary, BAFTAs czy Festiwal w Cannes. Francuski trunek będzie obecny również w Toronto. Na uczestników wrześniowego festiwalu czekają liczne przyjęcia oraz eleganckie bankiety, zorganizowane dla nich przez markę Grey Goose. Wszystkie imprezy odbędą się w klubie Soho House Toronto – jednym z najmodniejszych miejsc kulturalnej stolicy Kanady. Podczas bankietów serwowane będą koktajle, których receptury stworzono specjalnie z okazji Międzynarodowego Festiwalu Filmowego w Toronto. 

Grey Goose Le Fizz to kwintesencja prostej elegancji. Niezwykle klasyczny koktajl o wysublimowanym smaku. Grey Goose Le Fizz uświetni każde przejęcie i będzie idealnym dopełnieniem celebracji wyjątkowych chwil.

Składniki:
1 część wódki Grey Goose Original
1/2 części likieru z kwiatów bzu
1/2 części świeżo wyciśniętego soku z cytryny
Woda sodowa

Sposób przygotowania: Wszystkie składniki umieścić w shakerze wypełnionym lodem. Potrząsnąć, a następnie przelać do kieliszka typu flute. Uzupełnić wodą sodową.

 
Chez Goose stworzono w dowód uznania dla pracy francuskich Maîtres 
de Chai, którzy na co dzień dbają o jakość wódki Grey Goose oraz koniaku Baron Otard – trunków pochodzących z malowniczego rejonu Cognac. Dodatek owocowego puree sprawia, że koktajl ma niezwykle orzeźwiający charakter.

Składniki:
1 1/2 części wódki Grey Goose L’Orange
1/2 części koniaku Baron Otard XO
2 części świeżo wyciśniętego soku 
z czerwonego grejpfruta
1 część puree z mandarynek
 
Sposób przygotowania: Wszystkie składniki umieścić w szklance typu highball wypełnionej kruszonym lodem. Całość dokładnie wymieszać. Koktajl przyozdobić cząstką grejpfruta i skórką z mandarynek. 


Soho House Aperitif to koktajl, który wyśmienicie rozbudza apetyt i wszystkie zmysły. Wyjątkowy, francuski charakter zapewnia mu połączenie trzech, niezwykle popularnych we Francji, wysokogatunkowych alkoholi.

Składniki:
1 częsć wódki Grey Goose Original
1 część wysokogatunkowego wermutu typu dry 
1 część Dubonnet
Odrobina gorzkiej wódki o smaku pomarańczy

Sposób przygotowania: W shakerze, bądź wysokiej szklance umieścić wszystkie składniki koktajlu. Wymieszać dokładnie, a następnie przelać do schłodzonego wcześniej kieliszka typu coupette. Podawać ze skórką pomarańczy i owocem wiśni.

Doceniany przez koneserów nieskazitelny smak sprawia, że wódka Grey Goose stanowi wyśmienitą bazę dla eleganckich koktajli. Ten francuski trunek od dawna towarzyszy gwiazdom największego formatu podczas licznych przyjęć i bankietów. Ich uczestnicy, za każdym razem, mogą liczyć na wyjątkowe doznania zmysłowe, które zawsze zapewnia im Najlepiej Smakująca Wódka na Świecie.

Dlaczego Grey Goose jest Najlepiej Smakującą Wódką na Świecie?
Grey Goose, luksusowa i ceniona na całym świecie wódka, tworzona jest w jednym celu – by być najlepiej smakującą wódką na świecie. Pochodzi z malowniczego rejonu Cognac, we Francji, słynącego z najlepszych ekspertów zajmujących się destylacją alkoholi. Grey Goose czerpie to co najlepsze z bogatej historii regionu, który znany jest z produkcji najwyższej klasy luksusowego jedzenia, win i innych alkoholi. W tradycji regionu Cognac to mistrz produkcji – mâitre de chai nadzoruje proces jej powstawania i zapewnia najwyższą jakość każdego etapu produkcji i finalnego produktu. Do produkcji Grey Goose wykorzystuje się wyłącznie najlepszą francuską pszenicę, tę samą której używa się do produkcji pysznych regionalnych wypieków, a pięciostopniowy proces destylacji zapewnia wyjątkowy i niepowtarzalny smak trunku. Następnie czysta woda mineralna, przefiltrowana przez tamtejsze wapienie, jest mieszana z destylatem. W momencie kiedy alkohol osiągnie swój optymalny smak, mistrz produkcji – mâitre de chai jest usatysfakcjonowany. Grey Goose to wytworny alkohol o gładkim i subtelnym zapachu, który dostarcza niezapomnianych wrażeń podczas degustacji.

Kontakt prasowy: 
Beata Grzybek, Anna Głos, MORE PR, ul. Poborzańska 8 lok. 14, 03-368 Warszawa, tel. (22) 401 73 73, e-mail: beatagrzybek@more-pr.com, annaglos@more-pr.com 


















Nadesłał:

Marta Więckowska

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl