GRZEGORZ ZAWIERUCHA (ZWYCIĘZCA "MASTERCHEF") - SPOTKANIE AUTORSKIE - ŁÓDŹ
Grzegorz Zawierucha 28 lutego, godz. 18:00 Empik Manufaktura, Łódź, ul. Karskiego 5
Grzegorz Zawierucha został laureatem ósmej edycji telewizyjnego programu „MasterChef”. To on zawładnął podniebieniami wymagających jurorów jednego z najpopularniejszych programów kulinarnych. Poza prestiżowym tytułem, wysoką nagrodą, nowy mistrz kuchni otrzymał również możliwość wydania swojej pierwszej, autorskiej książki kucharskiej. I tak powstała pozycja pt. „Zawierucha w kuchni. Książka zwycięzcy programu MasterChef” (Burda Książki). W książce można znaleźć rodzinne potrawy z autorską nutą – sałatkę z selera, śledzie w borowikach lub przepyszną kremówkę. A poza tym - inspirowane podróżami smakołyki, m.in. doradę po tajsku oraz tacos z krewetkami, guacamole i czerwoną cebulą; smaki wybrednych żeglarzy, m.in. zupę rybną Brodet, tatara z ostrygi oraz krewetki w pomidorach z szafranem i lawend; wreszcie wyrafinowane smaki z kuchni MasterChefa, m.in. foie gras ze szparagami i smardzami, comber jagnięcy w sosie miętowym czy danie przyjaciela Grześka – Mariusza – krem z bobu z wędzonym łososiem i karmelizowaną figą.
Nadesłał:
iwona.kazmierczak@empik.com
|