Śląsk regionem dobrego smaku
Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem” zaprasza na drugie warsztaty kulinarne z cyklu „Regiony Dobrego Smaku”. Po sukcesie edycji „świętokrzyskiej” zawitamy do katowickiej restauracji „Chata z Zalipia”. Nie trudno się domyślić, że tematem przewodnim będzie kuchnia śląska.
Co zrobić, aby wziąć udział w warsztatach? Wystarczy do dnia 12.03.2013 r., zgłosić się za pośrednictwem portalu społecznościowego Facebook (http://www.facebook.com/events/538233249530896/), a następnie odpowiedzieć na dwa proste pytania przygotowane przez organizatora. Spośród nadesłanych zgłoszeń zostanie wybranych 20 uczestników, którzy już 16 marca, pod okiem profesjonalnego szefa kuchni, będą zgłębiać tajniki kuchni śląskiej. Przygotują przysmaki takie, jak wodzionka, kluski śląskie czy szpajza cytrynowa.
Nadesłał:
Publicon
|